Aluaturi care se desfac in foi

kurtmann.ro
Share Button

Ingrediente:

  • 400 g faina,
  • 250 g unt,
  • margarina sau untura,
  • 120 ml apa,
  • 15 ml zeama de lamiie,
  • un ou,
  • coaja rasa de lamiie,
  • 1/2 lingurita de sare.

Mod de preparare:

Intr-un castron se pun 100 g grasime topita, apa rece, coaja si zeama de lamiie, oul intreg si la urma, 300 g faina. Mai intii se amesteca cu lingura, apoi se framinta 8-10 minute, cu mina. Aluatul se asaza pe masa sau pe o foaie de naylon, presarata cu faina. In acelasi castron se pune restul de grasime moale si de faina, care se amesteca pina cind se omogenizeaza, lasindu-l la cald. Aluatul se intinde in foaie dreptunghiulara cu grosimea de 3-4 mm, care se unge apoi cu grasimea si se impatureste ca la varianta II. Aluatul este suficient pentru 4 rulouri coapte in tava de cca 38/26 cm si 3 rulouri, in tava mare.

consultanta Dan Bradu
Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Latest posts by Eduard Nedelcu (see all)

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.