Aluaturi care se desfac in foi

Share Button

Ingrediente 1:

  • 100 g faina se amesteca cu 100 ml untdelemn, obtinindu-se o pasta.

Ingrediente 2 (alternativ):

  • 300 g faina,
  • 100 ml untdelemn,
  • 120 ml apa,
  • un ou,
  • o lingurita rasa praf de copt,
  • o lingurita rasa de sare,
  • coaja de lamiie.

Mod de preparare:

consultanta Dan Bradu

Intr-un castron, se pun apa, untdelemnul, oul intreg, sarea, coaja de lamiie, si, la urma, faina cu praful de copt; se amesteca bine cu lingura si apoi se framinta cu mina 3-4 minute. Aluatul se pune pe masa, se intinde in foaie dreptunghiulara de 1/2 cm grosime pe care se intinde pasta de untdelemn si faina; se impatureste. Aluatul se lucreaza foarte usor si se desface in foi. Se intinde in foaie de 4-5 mm din care se fac rulouri, umplute cu fructe sau brinza de vaci.

Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Latest posts by Eduard Nedelcu (see all)

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.