Aluat pentru eclere "Pate a Choux"

Share Button

Ingrediente:

  • 125 g faina,
  • 100 g unt sau untdelemn (sau margarina),
  • 1/4 l apa,
  • 3 oua mari,
  • 1/2 lingurita sare.

Mod de preparare:

Intr-o olita se pun sa fiarba apa, grasimea si sarea. Cind da primul clocot, se trage olita de pe foc, se adauga toata faina deodata si se amesteca repede, trecind iar pe foc; se amesteca de citeva ori, pina cind se dezlipeste aluatul de fundul vasului. Se lasa apoi sa se raceasca. Cind este aproape rece, se pun ouale intregi, pe rind, amestecind pina cind se incorporeaza. Aluatul trebuie a fie destul de moale, fara sa curga, sa-si mentina forma, dupa ce se pune in tava. Din acest aluat se prepara diverse deserturi: ecleruri, profiterol, gogosi cu cacao, caroline. Aceste preparate se pun in tava neunsa si se coc in cuptorul dinainte incins la maximum. Dupa 10 minute, de cind s-au introdus in cuptor, focul se reduce la mijlociu. Cuptorul nu se deschide 20 minute, pina cind aluatul se ridica si prinde forma, altfel se va lasa, raminind cleios. Aceste preparate trebuie sa creasca de doua ori pe cit au fost si sa ramina goale la mijloc. Se coc circa 30 minute, ca sa fie putin rumenite; daca se tin mai putin la cuptor, ramin cleioase la mijloc.

kurtmann.ro
consultanta Dan Bradu
Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Latest posts by Eduard Nedelcu (see all)

1 Comment

  1. hidroizolatii constanta

    Hmmm, mi-ai facut pofta!

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.