Dulciuri

  • 1:30 PM

    Timp de preparare: 45 min Ingrediente: ½ kg. prune negre, ½ kg. boabe de struguri albi si negri, 200 gr. zahar tos, 1 lingurita margarina, 250 ml. vin, zahar vanilat, scortisoara Mod de preparare: ¾ din cantitatea de zahar se rumeneste pina se topeste, la foc mic, apoi se adauga margarina si se amesteca bine.

  • 1:29 PM

    Timp de preparare: 1 ora Ingrediente: Piscoturi “Savoiardi Balocco”; 225 g mascarpone (italian sau romanesc special pentru tiramisu), 225 g frisca Hulala, 5 galbenusuri, 1 albus ou batut spuma, 150 g zahar, 1 paharel lichior sau rom dupa gust, 1 plic zahar vanilat, 1 esenta rom, cacao ptr. pudrare, ness pentru inmuiat piscoturile, ex: o

  • 1:27 PM

    Timp de preparare: 30 minute Ingrediente: 2 oua, 4 linguri faina, 8 linguri gris, 400 g branza dulce, 50 g smantana, 50 g iaurt, dulceata de mure/ afine, 500 ml ulei, sare (daca branza nu este sarata deloc). Mod de preparare: Cu mana, se sfarma branza si se amesteca apoi cu ouale, grisul si faina.

  • 1:26 PM

    Ingrediente: Pentru 10 portii: 600 g macaroane, 600 g brinza de vaci, 5 oua, 200 g zahar, 50 g unt sau margarina, 25 g pesmet, coaja rasa de lamaie, zahar vanilat, 10 g sare. Mod de preparare: Ouale se spala si se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma, adaugindu-se jumatate din cantitatea de

  • 1:25 PM

    Timp de preparare: 5 ora Ingrediente: 500 gr. de faina, 400 gr. unt proaspat, ½ lamiie, ½ pahar apa, ½ lingurita sare Mod de preparare: Se cerne faina si se imparte in doua parti egale. Una din parti se amesteca pe scindura de aluat cu unt si se intinde cu vergeaua in forma de patrat,

  • 1:24 PM

    Ingrediente: 1 kg de faina, 40 g drojdie proaspata, 1 lingurita de zahar, 3 linguri de ulei, apa calduta sau lapte. Mod de preparare: Se pune faina intr-un castron, in mijlocul ei se face loc si se pune drojdia dizolvata in apa sau lapte cald (cca 150 ml) si o lingurita de zahar. Se presara

  • 1:23 PM

    Ingrediente: Coca: 600 g faina, 100 g ulei, 2 oua, 1 lingura otet, ½ lingurita sare, apa circa 200 g cat cuprinde faina, 200 g margarina sau unt Umplutura: 500-600 g branza de vaci bine scursa, 3-4 oua, 100-150 g zahar, 100-150 g smantana, 40 g gris, razatura de la o lamaie si sare dupa

  • 1:20 PM

    Ingrediente: 6 oua, 450 g.zahar, 400 g.faina, 14 linguri apa rece, esenta de rom, 2 pliculete zahar vanilat, 1 lingurita amoniac de sodiu, fructe (visine, cirese, caise, piersici, struguri, prune) Mod de preparare: Intr-un vas se spumeaza galbenusurile cu 250 g.zahar , se adauga treptat 7 linguri apa rece , esenta de rom si zaharul

  • 1:18 PM

    Ingrediente: 1 kg de faina, 10 galbenusuri, drojdie de bere, 100 g untura, 200 ml ulei, sare, 300 g zahar tos, o lingura de zahar farin, vanilie, 300 de g nuci macinate, 2 linguri de rom, 100 g stafide, 1 lingura cacao, 3 linguri de zahar, 500 ml lapte. Mod de preparare: Se cerne faina

  • 1:16 PM

    Timp de preparare: 10 min Ingrediente: ananas, nuca de cocos, banane, mango (la conserva, daca se poate natural), kiwi, capsuni, portocale rosii si portocalii, struguri, wisky cream, vanilie Mod de preparare: Se taie toate fructele cubulete si se pun intr-un bol. Se amesteca, dupa care se adauga 3 linguri de wisky cream. Se pudreaza cu

  • 1:15 PM

    Timp de preparare: 1 ora si 50 min Ingrediente: 250 gr. zahar, 200 gr. unt, 200 gr. faina, 4 oua, 1 praf sare, ½ kg. visine, zahar pudra; faina si unt (pentru uns si tapetat tava) Mod de preparare: Visinile, curatate de simburi, se presara cu zahar si se tin o ora la rece. Untul

  • 1:14 PM

    Timp de preparare: 15 min Ingrediente: 250 gr lapte praf, 500 gr zahar, 150 ml apa, 50 gr cacao, 100 gr unt, alune, stafide Mod de preparare: Se dizolva zaharul in apa, se face un sirop gros (pe foc). Se incorporeaza laptele si cacao in siropul racorit. Se adauga untul topit si racit si se