Ciorbe, supe, borsuri

  • 12:50 PM

    Ingrediente: Pentru 10 portii: 1 pui, 2,5 I apa, 400 g morcovi, 250 g albitura, 100 g telina, 150 g ceapa, 50g verdeata, 200 g gris, 100 g unt (untura), 4 oua, 30—40 g sare. Mod de preparare: Puiul, dupa ce a fost curatat, se trece prin flacara, se spala si se pune la fiert

  • 12:48 PM

    Ingrediente: 1kg (2.2lb) carne de pui, 1l (1.76pt) bors, 200g taitei (7oz), 3 legaturi: marar, patrunjel si loboda, o crenguta de leustean. Mod de preparare: Spalam carnea de pui si o punem la fiert in 1.2 l (2.1pt) de apa. Din cind in cind curatam spuma formata la fierbere si adugam putina sare. Cind s-a

  • 12:46 PM

    Timp de preparare: 1 h Ingrediente: 1 ½ litri apa, 6 bucati peste, 1 morcov, 1 buc, radacina patrunjel, 2 cepe, sare, 2-3 cesti bors, 4-5 rosii sau 200 ml bulion, patrunjel verde, leustean Mod de preparare: Se fierbe zarzavatul taiat fire lungi si ceapa taiata marunt, in apa cu sare. Se adauga borsul, dupa

  • 12:45 PM

    Ingrediente: Pentru 10 portii: 1 kg pui, 2,5 I apa, 200 g morcovi, 200 g albitura, 100 g telina, 200 g ceapa, 100 g orez, 250 g smantana, 50 g faina, 3 oua, 100 ml ulei, 5 g sare de lamaie, (otet), 50 g patrunjel, 50 g marar, sare. Mod de preparare: Zarzavaturile se curata,

  • 12:43 PM

    Ingrediente: Pentru 10 portii: 2 kg burta, 3 I apa, 1 kg picioare de vaca, 150 g morcovi, 150 g ceapa, 100 g telina, 50 g usturoi, 2 g piper, 500 g iaurt sau smintina, 3 oua, 50 g faina, 100 ml otet, 100 ml ulei sau untura, sare dupa gust. Mod de preparare: Burta

  • 12:40 PM

    Ingrediente: Maruntaie de pasare , sau piept de vita, morcov, patrunjel, telina, o ceapa mijlocie, 20 g orez, un galbenus, 100 mlsmintina sau iaurt, 2 linguri de untdelemn, bors, zeama sau sare de lamiie, sau otet, tarhon, sare. Mod de preparare: Carnea, taiata in bucatele, se pune la fiert in 2-3 l apa rece (depinde

  • 12:38 PM

    Ingrediente: Pentru 10 portii: 2, 5 I apa, 200 g morcovi, 100 g telina, 50 g patrunjel-pastîrnac, 150 g ceapa, 500 g cartofi, 150 g ardei gras, 150 g dovlecei, 150 g fasole verde fiarta, 250 g varza alba, 500 g rosii, 1 leg. verdeata, 200 g smintina, 2 oua, 4—5 g sare de lamîie,

  • 12:36 PM

    Timp de preparare: 1 ora Ingrediente: Cap si maruntaie de miel, morcov si patrunjel cca 250 g, o ceapa de marime mijlocie, o lingura orez, bors, zeamasau sare de lamiie sau otet, un galbenus, 100 ml smantana sau iaurt, sare, tarhon, leustean. Mod de preparare: Pentru o ciorba de 3-4 l, este suficient capul, daca