Aperitive

  • 12:35 PM

    Timp de preparare: 1 ora Ingrediente: 1 pachet margarina, 6 linguri pline cu faina, 1 l lapte, 6 oua, 300 g cascaval, 200 g sunca, smintina, sare si piper. Mod de preparare: Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca bine,bine pina se ingroasa. Se

  • 12:33 PM

    Timp de preparare: 30 min Ingrediente: vanata potrivita, sare (sau vegeta), piper, 2 oua, faina, pesmet, ulei pentru prajit Mod de preparare: Se spala bine vinata si se taie felii subtiri (aproximativ o jumatate de centimetru). Feliile se pudreaza cu sare si se asaza pe o farfurie citeva minute sa se scurga. Separat, se bat

  • 12:27 PM

    Ingrediente: 1 l lapte, 300 g malai grisat, ½ kg branza de vaci, ¼ l smantana, 100 g unt, 50 g faina, 4-5 oua, o lingurita cu varf sare. Mod de preparare: Intr-un lighenas sau ceaun de 3 l se pun laptele, untul, sarea si se fierbe (fara a afuma laptele). La primul clocot se

  • 12:25 PM

    Ingrediente: 2 kg de cartofi, o lingura de sare, 2 oua, un pumn de branza de burduf, untura de porc, cateva linguri de smintina. Mod de preparare: Se iau cartofii, se curata si se rad pe razatoarea cu dintii cei mai mici (trebuie sa devina o pasta).Se pune sarea, ouale si se amesteca bine. Se

  • 12:24 PM

    Timp de preparare: 2 h Ingrediente: 3 kg. vinete, 3 kg. gogosari, ½ l ulei, otet de 9 grade, apa, piper boabe, sare Mod de preparare: Se curata vinetele, se spala si se taie in rondele. Se curata gogosarii, apoi se taie in cuburi mici. Se prajesc pe rind legumele cu ulei fierbinte pina prind

  • 12:18 PM

    Timp de preparare: 1 ora Ingrediente: 250 g orez, 1 pateu mare, 4 oua crude, 3 oua fierte, 1 morcov, 1 ceapa, codimente (piper, vegeta, sare) , pesmet, cascaval si patrunjel tocat marunt. Mod de preparare: Se fierbe orezul in apa cu sare, se lasa la racit. Se rade morcovul si ceapa. Se pune intr-un

  • Aperitiv din branza de vaci
    12:11 PM

    Ingrediente: ½ kg branza de vaci, 150 g smintina proaspata groasa, chimen, ceapa Mod de preparare: Branza se freaca bine cu dosul furculitei, pe marginea farfuriei, ca sa se marunteasca,amestecindu-se apoi cu smintina. Smintina se poate inlocui cu maioneza. Pentru gust si aroma sepoate adauga 1-2 lingurite cu ceapa rasa fin sau numai cozi de